0341 254 205
Naar de webshop

Aanschaf van een kat

Waar let u op bij de aanschaf van een kat?

De aanschaf van een huisdier moet echt een bewuste keus zijn. Een kat kan bijvoorbeeld - in uitzonderlijke gevallen - wel 30 jaar worden. Dat betekent een lange verbintenis, oftewel een langdurige zorgverantwoordelijkheid. Denk daarom goed na en let bij de aanschaf meer op de gezondheid van de kat en op het karakter, dan alleen op het uiterlijk.

Raskat

In het asiel kunt u kiezen uit verschillende soorten katten. Wilt u een raskat? Ga dan naar een geregistreerde cattery (fokker). Daarvan weet u zeker dat ze fokken met gezonde dieren en dat het welzijn van de dieren boven alles staat.

Kitten

Katten in het asiel zijn vaak al 'volwassen', al zitten er in het voorjaar ook veel kittens. Het kan dus een keus zijn om voor kittens te gaan, maar houd dan het volgende advies goed in gedachten: neem kittens minstens per twee en het liefst uit hetzelfde nest. Dat is niet alleen dubbel genieten, het voorkomt ook veel voorkomende gedragsproblemen. Katten zijn sociale dieren en contact met soortgenoten is voor hen net zo belangrijk als voor ons.

Past de kat bij mij?

Denk bij de aanschaf van een kat ook na over een goede match. Welke kat past bij bijvoorbeeld uw levensstijl en bij uzelf? Wanneer de kittens zijn geboren op een boerderij zijn ze gewend aan ruimte en vrijheid. Zijn de kittens in een gezinssituatie geboren, dan weten ze al beter om te gaan met kinderen. Verder heeft een actieve kat veel ruimte nodig, zowel binnen als buiten. Heeft u die mogelijkheid? Want: een ontspannen kat zit beter in zijn vel en een goede socialisatie van kittens voorkomt veel gedragsproblemen.

Deskundig Advies

We vinden een deskundig advies over uw huisdier het belangrijkste wat er is.

Verantwoord Assortiment

We nemen zoveel mogelijk biologisch verantwoord voer en duurzame artikelen in ons assortiment op.

Betrouwbare service

Wij staan voor service, professionaliteit en oprechte liefde voor dieren. Onze dierkennis is van het hoogste niveau en streven naar gezonde huisdieren.

Betrokken medewerkers

Ons team bestaat uit enthousiaste vakmensen met ieder hun specialiteit. Al onze medewerkers volgen jaarlijks cursussen.

Voor iedereen betaalbaar

Kies voor de bekende A-merken of voor onze eigen huismerken. Die zijn minstens zo goed!