0341 254 205
Naar de webshop

Kattenvoeding

Vlees is belangrijk

Een kat is een carnivoor, een echte vleeseter dus. Het belangrijkste ingrediënt in zijn voer moet dierlijk eiwit zijn. Let bij het kopen van kattenvoeding goed wat er op de verpakking staat. Bovenaan de ingrediëntenlijst staat het product wat er het meest in zit. Het best is als er op de eerste plaats vlees, vis, kip of ander dierlijk eiwit staat. Door te jagen en prooidieren te eten, krijgen katten ook dierlijke eiwitten binnen.

Hoeveel moet hij eten?

Belangrijk is dat u uw kat niet te veel eten geeft. Veel katten zijn te dik en dat is ongezond. Een kat heeft een heel klein maagje. Maar van nature eet hij wel twintig keer per dag. Hij moet dus wel vaak genoeg kunnen eten. Zorg ervoor dat uw kat zo vaak kan eten als hij wil, zonder dik te worden.

Wat is de juiste voeding?

Geef de kat voer dat past bij zijn leeftijd, ras, lichamelijke klachten of levensstijl. In de winkel vindt u een ruim assortiment. Weeg de kat regelmatig om zijn gewicht in de gaten te houden. Dat kunt u doen door met de kat zelf op de weegschaal te gaan staan. Extra aandacht voor het juiste voer is vooral belangrijk voor zogende, zieke, zwangere katten en kittens.

Wat is een goed voerbakje?

Katten eten het liefst op speelse wijze. Voor de slimme kat is een gewone voerbak saai. Een voerpuzzel is een leuke uitdaging voor hem. Bij Dierspecialist Berben zijn verschillende soorten puzzels te koop. Ook via spel kunt u uw kat laten eten. Zo houdt u hem slank en actief. Een kat vangt net zo graag brokjes als prooidieren. Zo kan uw kat eten zoveel als hij wil zonder te dik te worden.

Deskundig Advies

We vinden een deskundig advies over uw huisdier het belangrijkste wat er is.

Verantwoord Assortiment

We nemen zoveel mogelijk biologisch verantwoord voer en duurzame artikelen in ons assortiment op.

Betrouwbare service

Wij staan voor service, professionaliteit en oprechte liefde voor dieren. Onze dierkennis is van het hoogste niveau en streven naar gezonde huisdieren.

Betrokken medewerkers

Ons team bestaat uit enthousiaste vakmensen met ieder hun specialiteit. Al onze medewerkers volgen jaarlijks cursussen.

Voor iedereen betaalbaar

Kies voor de bekende A-merken of voor onze eigen huismerken. Die zijn minstens zo goed!