0341 254 205
Naar de webshop

Veel gestelde vragen over katten

Wat kost een kat?

Een kat goed verzorgen kost minimaal 500 euro per jaar. Het is belangrijk om in elk geval te zorgen voor een goede en complete 'kattenuitzet'. Hiermee wordt op eenvoudige wijze het ontstaan van probleemgedrag voorkomen.

Kan een kat alleen zijn?

Als uw kat vrij naar buiten kan, kunt u hem alleen houden. Hij kan buiten immers sociaal contact met andere katten hebben. Dat geldt niet voor opgroeiende kittens. Zij hebben behoefte aan een rolmodel, zodat ze als kat opgevoed kunnen worden.

Is het zielig om een kat binnen te houden?

Als een kat geen gezelschap heeft van een soortgenoot en u weinig tijd heeft voor activiteiten, dan is het zielig voor de kat om hem alleen maar binnen te houden. Vooral binnenkatten moeten actief en fit blijven. U kunt ze stimuleren met verschillende spelletjes en door hun eten op een spannende manier aan te bieden, bijvoorbeeld met speciale voerpuzzels voor de kat.

Er is al een kat en er komt er een bij. Hoe laat ik ze aan elkaar wennen?

Laat de katten heel geleidelijk aan elkaar wennen. Katten zijn territoriale dieren en hebben tijd nodig om zich aan te passen en vriendschap met hun nieuwe maatje te sluiten. Zieke katten en katten die emotioneel niet lekker in hun vel zitten, stellen over het algemeen geen prijs op een nieuwe soortgenoot in huis. Zorg eerst voor een gezonde en vrolijke kat voordat u aan een nieuwe kat begint.

Wat moet ik doen bij probleemgedrag van een kat?

Als een dierenarts geen lichamelijke oorzaak kan vinden voor het gedrag van uw kat of hij vermoedt dat angst of stress een rol spelen, kan hij u doorverwijzen naar kattengedragstherapeut.

Deskundig Advies

We vinden een deskundig advies over uw huisdier het belangrijkste wat er is.

Verantwoord Assortiment

We nemen zoveel mogelijk biologisch verantwoord voer en duurzame artikelen in ons assortiment op.

Betrouwbare service

Wij staan voor service, professionaliteit en oprechte liefde voor dieren. Onze dierkennis is van het hoogste niveau en streven naar gezonde huisdieren.

Betrokken medewerkers

Ons team bestaat uit enthousiaste vakmensen met ieder hun specialiteit. Al onze medewerkers volgen jaarlijks cursussen.

Voor iedereen betaalbaar

Kies voor de bekende A-merken of voor onze eigen huismerken. Die zijn minstens zo goed!