0341 254 205
Naar de webshop

Verzorging van honden

Een hond heeft veel verzorging nodig. Niet alleen moet u hem een paar keer per dag uitlaten. U moet ook zijn vacht wassen en borstelen, zijn gebit controleren en in de gaten houden of hij zijn nagels niet te lang worden. Berben heeft de juiste producten voor de verzorging van uw hond, van shampoo tot vijl. Wij geven u vast enkele tips.

Uitlaten

Hoeveel beweging een hond nodig heeft, is afhankelijk van zijn ras en leeftijd. Iedere hond moet minstens drie keer per dag worden uitgelaten. Minstens één keer moet dat een langere wandeling zijn van minimaal een half uur. Jonge honden die nog in de groei zijn, mogen niet te veel belast worden. Lange wandelingen en langs de fiets laten lopen, kunt u beter uitstellen tot ze ongeveer één jaar oud zijn.

Borstelen

Bij de meeste hondensoorten is het nodig dat u één keer per week de vacht borstelt of kamt. Het makkelijkst is om de hond te leren op (een stroeve) tafel te staan of liggen. Het borstelen neemt gauw een uur in beslag.
Borstelen is niet alleen goed voor de vacht. U ziet vaak ook dingen die u anders niet waren opgevallen, zoals wondjes, teken of vlooien.
Bij Dierspecialist Berben zijn verschillende soorten borstels verkrijgbaar. Aan iedere hond is gedacht.

Trimmen

Bepaalde hondenrassen hebben een vacht die regelmatig getrimd moet worden. Sommige rassen zijn makkelijk te trimmen, dit kunt leren van de fokker. Voor de meeste rassen kunt u beter naar een trimsalon gaan. Zeker als u mee wilt doen aan hondenshows kun u het beste een gespecialiseerde trimmer inschakelen.

Nagels

Bij de meeste honden slijten de nagels doordat ze op straat of een ruwe grond lopen. Bij sommige honden groeien de nagels erg snel . Dan moeten ze bijgevijld of geknipt worden. Als u de nagels van uw hond van jongs af aan knipt, dan raakt hij gewend aan het karweitje en zal hij niet protesteren. Als u het niet durft om de nagels te knippen, kunt u ook bij de dierenarts terecht. Kijk voor instructievideo's op youtube.
De producten, die u nodig hebt voor het verzorgen van de nagels van uw hond, zijn verkrijgbaar bij Dierspecialist Berben.

Gebit

Honden krijgen last van tandsteen als hun gebit niet verzorgd wordt. Zachte voeding (bijvoorbeeld blikvoer of diner) kan de aanmaak van tandplak en tandsteen bevorderen. Geef uw hond daarom liever harde brokken waar hij goed op moet kauwen. De tanden van de hond dringen diep in de brokken door en het poetseffect van de kauwbewegingen helpt de vorming van tandplak voorkomen.

Het mooiste is als u de tanden van uw hond kunt poetsen. Dit doet u met een speciale tandenborstel en hondentandpasta. Deze speciale honden tandpasta bevat minder fluor en schuurmiddel dan voor mensen. En dat is belangrijk, aangezien honden de pasta doorslikken tijdens het tanden poetsen. Zorg dat u van jongs af zijn tanden poetst. Zo raakt hij eraan gewend.
Laat zijn gebit regelmatig controleren bij Dierspecialist Berben en eventueel reinigen door de dierenarts.

Wassen

Ligt uw hond ook weleens lekker in de modder te rollen? Of misschien zelfs wel in de vogelpoep? Of is hij in een smerig slootje gesprongen? Dan is het wel zo fijn om hem te wassen. Uw hond vind het niet zo erg dat hij stinkt, maar voor zijn omgeving is het wel vervelend.

Is wassen niet slecht voor de hond?

Er wordt vaak gezegd dat wassen niet goed voor de huid van de hond is. Dit is waar als je de verkeerde producten gebruikt, zoals mensen shampoos. Echter, als je speciale hondenshampoos gebruikt is er niks aan de hand. De mensenhuid heeft een andere ph-waarde dan een hondenhuid.
Daarnaast weten wij mensen dat shampoo in onze ogen prikt, daarom doen we ze dicht. Honden weten dit niet en doen hun ogen pas dicht als het te laat is. Daarom moet je altijd een speciale hondenshampoo gebruiken.

Moeten alle honden gewassen worden?

Mensen denken soms, ten onrechte, dat niet alle soorten honden gewassen hoeven worden. Dit is niet waar. Alle honden worden vies. Zand, stof, vuil en uitlaatgassen gaan in de vacht zitten en kunnen er zelfs voor zorgen dat de huid van de hond geïrriteerd raakt.

Deskundig Advies

We vinden een deskundig advies over uw huisdier het belangrijkste wat er is.

Verantwoord Assortiment

We nemen zoveel mogelijk biologisch verantwoord voer en duurzame artikelen in ons assortiment op.

Betrouwbare service

Wij staan voor service, professionaliteit en oprechte liefde voor dieren. Onze dierkennis is van het hoogste niveau en streven naar gezonde huisdieren.

Betrokken medewerkers

Ons team bestaat uit enthousiaste vakmensen met ieder hun specialiteit. Al onze medewerkers volgen jaarlijks cursussen.

Voor iedereen betaalbaar

Kies voor de bekende A-merken of voor onze eigen huismerken. Die zijn minstens zo goed!