0341 254 205
Naar de webshop

Hoe verzorgt u een kat?

De kattenbak

De kattenbak moet u elke dag verschonen. Katten houden net als mensen van een schoon 'toilet'. En een kat heeft echt een veel betere neus dan wij. Wist u trouwens dat je om onzindelijkheid te voorkomen eigenlijk voor elke kat twee kattenbakken nodig heeft? Een kat poept en plast van nature namelijk niet op dezelfde plek.

Borstelen

Verzorg dagelijks het gebit en de vacht van uw kat. U kunt daarmee het best beginnen als de kat nog klein is, want dan raakt hij eraan gewend. Er zijn verschillende manieren om het gebit van een kat goed te verzorgen, er zijn speciale tandenborstels en tandpasta met kipsmaak verkrijgbaar. Kammen en borstelen van de vacht moet u een kat voorzichtig aanleren. Hiermee voorkomt u als uw kat oud of ziek wordt pijnlijke klitten in de vacht.

Aandacht

Een kat heeft net als een mens aandacht nodig. Veel katten vinden het saai om de hele dag alleen binnen te zitten. Aaien, daar genieten katten van. En de meesten zijn ook dol op spelletjes met bijvoorbeeld een balletje of een stukje touw. Ook een maatje om mee te spelen, vinden ze fijn. Katten leven graag samen met hun familieleden en nestgenootjes.

Kattenboeken

Wilt u het perfecte baasje worden? Lees en leer dan over de kat en zijn gedrag. In elke boekwinkel en bibliotheek zijn boeken te krijgen, die u meer kunnen vertellen over uw harige huisgenootje. Hoe meer u begrijpt van het gedrag van een kat, hoe meer plezier u aan uw huisdier zult beleven.

Deskundig Advies

We vinden een deskundig advies over uw huisdier het belangrijkste wat er is.

Verantwoord Assortiment

We nemen zoveel mogelijk biologisch verantwoord voer en duurzame artikelen in ons assortiment op.

Betrouwbare service

Wij staan voor service, professionaliteit en oprechte liefde voor dieren. Onze dierkennis is van het hoogste niveau en streven naar gezonde huisdieren.

Betrokken medewerkers

Ons team bestaat uit enthousiaste vakmensen met ieder hun specialiteit. Al onze medewerkers volgen jaarlijks cursussen.

Voor iedereen betaalbaar

Kies voor de bekende A-merken of voor onze eigen huismerken. Die zijn minstens zo goed!