0341 254 205
Naar de webshop

Wie zijn wij

Dierenspeciaalzaak Berben is in september 1978 opgericht door Bert van den Berg in een klein pandje aan de Dorpsstraat in Nunspeet. Na enkele jaren reeds uit het jasje gegroeid te zijn deed zich in 1980 de mogelijkheid voor te verhuizen naar Stationslaan 20. Een ruimer pand met een goede bereikbaarheid en betere gelegenheid om te parkeren. Na vele jaren een succesvolle onderneming te hebben gerund is van den Berg na een korte ernstige ziekte eind 2001 overleden.

In 2002 is de zaak overgenomen door Martin Mol en er is aansluiting gezocht bij de franchise organisatie Faunaland voor landelijke bekendheid, gezamenlijke inkoop, winkelautomatisering en een goede marketingstrategie. In de jaren 2004 tot en met 2007 heeft geleidelijk aan het assortiment een ruim aanbod gekregen in de groepen hond, kat, knaagdier, vogel. Specialisatie was er op het gebied van hengelsport waar zo’n 60m2 voor was ingericht. In het voorjaar van 2008 heeft het pand een behoorlijke verbouwing ondergaan waarbij assortiment werd uitgebreid met een aquariumafdeling op de benedenverdieping.

Gezien de gestage groei van het bedrijf en de veranderende marktomstandigheden werd het steeds wenselijker dat er meer ruimte kwam. In de zomer van 2013 is dit ook gerealiseerd. Verhuisd in dezelfde straat naar een grotere locatie op Stationslaan 71. Beter toegankelijk, gemakkelijker parkeren en veel meer ruimte voor mooie presentaties. Een verkoop vloeroppervlak dat van 260 naar 1200 m2 is gegaan. Elke productgroep is een eigen afdeling is geworden en er is voldoende ruimte is om speciale presentaties te kunnen maken. Juist ook de specialisaties hengelsport en aquaria komen hier helemaal tot hun recht.

IMG team dec 2018

Per 1 november 2016 is de naam Faunaland ingewisseld voor de naam Dierspecialist. Dit omdat de organisaties van Faunaland en Dobey al enkele jaren samenwerken en eind 2016 volledig gefuseerd zijn. Dierspecialist Berben: de naam geeft duidelijk weer waar wij voor staan

  • Deskundig advies
  • Verantwoord assortiment.
  • Betrokken medewerkers.
  • Betrouwbare service.
  • Betaalbaar voor iedereen.

Deskundig Advies

We vinden een deskundig advies over uw huisdier het belangrijkste wat er is.

Verantwoord Assortiment

We nemen zoveel mogelijk biologisch verantwoord voer en duurzame artikelen in ons assortiment op.

Betrouwbare service

Wij staan voor service, professionaliteit en oprechte liefde voor dieren. Onze dierkennis is van het hoogste niveau en streven naar gezonde huisdieren.

Betrokken medewerkers

Ons team bestaat uit enthousiaste vakmensen met ieder hun specialiteit. Al onze medewerkers volgen jaarlijks cursussen.

Voor iedereen betaalbaar

Kies voor de bekende A-merken of voor onze eigen huismerken. Die zijn minstens zo goed!